Háromszéki Kúriák

fotókiállítás az abonyi Kultúra Házában

A „dicső múltról” rendeznek kiállítást Abonyban

A Székely Nemzeti Múzeum néhai főigazgatója, Kónya Ádám fotóiból nyílik kiállítás Abonyban április 2-án. Kónya, aki a székely zászlót, a Székely Nemzeti Tanács hivatalos lobogóját is tervezte, kúriákat fotózott Háromszéken. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum archívumából származó fotókon megelevenedik a dicső múlt.

Háromszéket a kúriák földjének is hívják.  A Háromszéki Kúriák című kiállítás szeretné közelebb hozni ezt a turisztikai és kulturális szempontból kiemelkedő magyar tájegységet, amely megannyi kiválóságot adott és ad a magyarságnak. (A kiállítást először a maroshévízi Urmánczy Nándor emléknapon mutatták be, 2013-ban.) A fotókiállítást az Erdély Művészet és Örökség Egyesület és a Jancsó Alapítvány szervezésében, az Összefogás egy Jobb Abonyért Közhasznú Egyesület és az Abonyi Kultúra Háza közreműködésével mutatják be Abonyban 2014. április 2-án (szerda) 18.00 órai kezdettel. Fővédnök: Dr. Magyar Gábor. A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Admin | 2014-04-02